Igra – Skupljanje igračaka | Happy Paws
600
post-template-default,single,single-post,postid-600,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Igra – Skupljanje igračaka

Igra – Skupljanje igračaka

Igra – Skupljanje igračaka

Vrlo korisna igra, i to na više načina – manje posla za vas, više stimulacije za psa. Ovdje kliker može da bude dobra pomoć. Bilo bi dobro da nabavite kliker za obuku pasa. Ne košta puno, a može biti korisno pomagalo. Ako niste čuli za kliker, radi se o spravici za dresuru, a ime je dobila po zvuku koji proizvodite njome. Funkcioniše po principu Pavlovljevog zvona (suptilnija verzija). Svako poželjno ponašanje nagradite hranom ili na način na koji ste navikli svog psa, ali nagrađivanje treba da ide u paru sa zvukom klikera kako bi pas naučio da asocira zvuk s pozitivnim potkrepljenjem. Imenujte igračku koju želite da skloni, i nagradite psa uz zvuk klikera svaki put kad se približi ciljanoj igrački, zatim kad je uzme, kad je stavi u blizini kutije. Kao i u prethodnoj igri, nagrađuje se svako približavanje, sve dok pas ne nauči da ubaci igračku u kutiju. Možete postepeno povećati broj igračaka.

Za psa je mentalno stimulišuća i igra sa drugim psima, vožnja automobilom, šetnja nepoznatim stazama, kao i svaka nova naredba koju nauči. Ne bi bilo loše da pre nego što počne da skuplja igračke i dodaje vam stvari, nauči osnovne komande. Krenite od jednostavnog ka složenom i imajte strpljenja. U većini slučajeva, neuspeh neće imati veze s inteligencijom psa, već s time koliko ste vi dobar učitelj.