Proliv kod pasa | Happy Paws
311
post-template-default,single,single-post,postid-311,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Proliv kod pasa

Proliv kod pasa

Proliv kod pasa

Nažalost, proliv je nešto što će većina pasa iskusiti u nekom trenutku svog života. Mnogo pasa redovno pati od ovog neugodnog probavnog problema, što uzrokuje česte odlaske na wc i čini njihovu stolicu tečnom. To nije zabavno ni Vašem psu ni Vama, i može biti simptom ozbiljnog zdravstvenog problema, tako da je najbolje znati kako se nositi s tim problemom prije nego dođe do njega kako biste što brže učinili da se Vaš ljubimac osjeća bolje!

Što uzrokuje proliv kod pasa?

Postoji puno različitih uzroka kao netolerancije na hranu i alergije, metaboličke bolesti, infekcije i paraziti. Stres i povišena fizička aktivnost mogu uzrokovati probavne probleme uključujući proliv.:

Kako tretirati psa:

Čim Vaš pas ima tečnu stolicu, preporučuje se zaustavljanje hranjenja barem na jedan dan, da bi probavni sistem imao vremena oporaviti se i regenerisati. Osigurajte Vašem psu dovoljno tečnosti u obliku vode koja je kuvana i zatim ohlađena ili čaja od kamilice. Nakon 24 sata možete započeti ponovno hranjenje Vašeg psa, ali je najbolje započeti s jednostavnom hranom kao rižom ili jogurtom, ili posebnom dijetalnom hranom za probavne probleme. U većini slučajeva će se proliv povući sam od sebe nakon nekoliko dana.

Kako mogu spriječiti proliv kod psa?

Česti razlog proljeva su greške kod hranjenja psa, ili kako se često naziva, akutni nekomplicirani gastroenteritis. Sledeći savjeti bi Vam mogli pomoći:

Ne hranite Vašeg psa velikim porcijama hrane

Hranite Vašeg psa hranom s niskim količinama ugljikohidrata

Izbjegavajte naglo mijenjanje hrane – ako želite promjeniti hranu koju Vaš pas jede, umješajte je u trenutnu hranu uvijek u sve većim količinama u nekom vremenskom periodu

Vrlo masna hrana je vrlo teško probavljiva kod pasa

Uvijek provjerite datum isteka roka trajanja! Kada je hrana pokvarena, najvjerovatnije ona uzrokuje probavne smetnje